onsdag 8 november 2017

Inför Sverige - Italien på Friends Arena 10 november

Då var det dags för en av två matcher i det superviktiga VM-playoffet som spelas mot Italien. Första matchen hemma på Friends Arena den 10 november kan vara en av de viktigaste matcherna ett svenskt fotbollslandslag spelat sedan kvalmatcherna mot Danmark.

Så här ska Sverige ta sig till VM

Sverige måste få med sig ett bra resultat på hemmaplan inför returen nere i Italien den 13 november. Men det allra viktigaste är att hålla nollan. Spelar Sverige stabilt defensivt och inte släpper in ett mål så ligger pressen på italienarna att prestera. Får dom med sig ett bortamål kan dom mycket väl spela av matchen utan att Sverige får chansen att göra mål. Så receptet lyder håll tätt hemma och kanske få in eller en annan boll. Sen är det helt öppet inför returen i Rom.

Ett önskvärt och tänkbart resultat är 0-0 alternativt 1-0. Jag skulle gissa att chansen att gå till Vm för Sverige är c:a 40% och 60% till Italien. Italien har inte missat ett VM sedan 1958 och de har en rutinerat och ålderstiget försvar med en snittålder på 33 år. Evigt unge Gigi Buffon firar 20 år som landslagspelare och fyller 40 om ett par månader. Detta kan vara deras sista landskamper om inte de lyckas avancera till Fotbolls VM 2018.

Sveriges startelva mot Italien

Janne Andersson har egentligen till 9 delar av 11 laget klart för sig mot Italien. Frågetecknen är på det inre mittfältet där han har 3 spelare som slåss om 2 platser. Dessa är Albin Ekdal, Sebastian Larsson och Jakob Johansson. Albin Ekdal är nog Sveriges bäste mittfältare och verkar nu äntligen vara skadefri. Sebastian Larsson har varit riktigt stabil de senaste landskamperna. Jakob Johansson har även han haft en cementerad plats i startelvan. Vi tror dock att Jakob får stå utanför i första matchen.

Den andra platsen som det diskuteras om är platsen ute till höger. Senast har Victor Claesson spelat där. Innan var platsen gjuten för Jimmy Durmaz. En annan spelare som kan vara aktuell är Marcus Rohdén. Vi tror dock att Victor Claesson får fortsätta

Här kan du läsa om hela startelvan Sverige - Italien 10 november 2017

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida