fredag 31 juli 2009

Tight i toppen - och i botten! - Allsvenskan omgång 17

Speltips allsvenskan omgång 17
Elfsborg, IFK Göteborg, Helsingborg, Kalmar och AIK har gått loss i tabelltoppen.Det blir en spännande höst innan vi vet vilket lag som får lyfta bucklan. I bottenträsket är det storstadslagen Örgryte, GAIS, Djurgården, Hammarby och BP som kämpar för fortsatt spel i Allsvenskan.

Även bland bottenlagen lär det bli tight in på mållinjen. Så tight att både botten och toppen avgörs av målskillnad?

Söndag 2 augusti

Kalmar FF-Elfsborg
Kalmar har målmedvetet och i raskt takt jobbat sig upp till den absoluta toppen avAllsvenskan. Dubbla segrar mot BP innebär att Kalmar har sex raka vinster och baraär tre poäng efter tabellettan Elfsborg. I och med IFK Göteborgs förlust mot Trelleborg seglade Elfsborg upp i serieledning efter två raka segrar mot Djurgården. 3-1 hemma mot DIF kunde lika gärna varit det dubbla. Boråsarna hade ett massivt spelövertag och radade upp vassa chanser. I kvalet till Europa League ställdes Elfsborg mot portugisiska Sporting Braga. Portugiserna dominerade bollinnehavet, men västgötarna var ruggigt effektiva och vann till slut med 2-1. På hemmaplan har Kalmar två raka mot Elfsborg. Boråsarna är inte lika vassa borta som hemma. Något som Kalmar utnyttjar i jakten på nytt guld. Etta. Odds 2,60

IFK Göteborg-Häcken
IFK Göteborg spelade ut Trelleborg (1-2) under första halvlek. I den andra slog man nonchalant av på takten och gav fullständigt bort initiativet. Något man givetvis blev hårt straffade för. TFF spelade ut hela registret och vann efter en gedigen insats. Samma beteende gick att beskåda när Blåvitt förlorade vårmötet mot Häcken(1-4). Torsdagkvällens kval till Europa League mot Hapoel Tel Aviv bjöd ånyo på tappad IFK-ledning. 1-0 blev till 1-3 i en match där IFK Göteborg hade flera möjligheter att stänga matchen. Häcken fortsätter att låta det goda rulla. Fem allsvenska mål mot försvarsstarka Örebro vittnar om offensiva kvaliter. Något som fört Hisingslaget till den övre halvan av tabellen.
Tvåa. Odds 5,50

Brommapojkarna-Halmstad
BP förlorade bägge matcherna mot svenska mästarna Kalmar FF, men svarade ändå för två bra insatser. Halmstad är helt ur slag. På de sex senaste matcherna har HBK gjort så få som två mål. Det duger inte om man skall göra sig gällande iAllsvenskan. Etta, om än en svag sådan.
Odds 2,50

Måndag 3 augusti

Gefle-Djurgården
Gefle gjorde två bra matcher mot Helsingborg, men fick lik väl inkassera dubbeltorsk.Tre raka förluster med beiga 3-11 i målskillnad gör inga Djurgårdsfans glada. Spelet stämmer inget vidare och som lök på laxen har DIF en tendens att säcka ihop fysiskt sista 20. Gefle är svåra att rubba på Strömvallen.
Etta. Odds. 2,00

Hammarby-Helsingborg
Gör man som Hammarby inga mål alls mot mediokra ÖIS kan man inte sägas vara i något vidare gott slag. Hemma producerade Bajen en del chanser men sköt åt alla håll utom mot mål. På Gamla Ullevi skapade Tony Gustavssons mannar mycket lite. Det krävs en rejäl skärpning om inte doften av Superettan skall bli synnerligen påtaglig. Helsingborg vann dubbelt mot Gefle och innan dess tvålade man till Elfsborg med 3-2 på Olympia. Under torsdagkvällen förlängde HIF segersviten genom att besegra Sarajevo (2-1) i kvalet till Europa League. Det blev en böljande match där Sarajevo stundtals rullade ut Helsingborg, men där hemmalaget på ett bra sätt redde ut stormen. HIF är således i fin form och fortsätter fighten om guldet. Stark tvåa.
Odds 2,25

Örebro-Örgryte
Örebro höll på att förlora tre raka mot Häcken innan man senast hämtade upp 0-2 till2-2. Kanske en indikation på att närkingarna är på väg upp efter en formdipp.Örgryte har vaknat till på sistone, men har fortfarande en bra bit att vandra. I denprekära situation Sällskapet befinner sig håller det inte att missa kliniskafrilägen som mot Hammarby. ÖSK är svårtuggade på hemmaplan.
Stark etta. Odds 1,55
GAIS-Trelleborg
GAIS fortsätter att spela ängsligt och helt utan linjer. Först tappade Makrillarna 2-0 till 2-2 mot AIK. Sedan åkte man upp till Råsunda och skapade absolut ingenting (0-1). Trelleborg visade bra fighting spirit när man vände och vann mot IFK Göteborg(2-1). Det var verkligen fullt turbotryck i offensiven när TFF tryckte plattan i botten i andra halvlek. Med en liknande insats tar man GAIS (inte vunnit sedan april) av bara farten.
Tvåa. Odds. 2,95
Odds hämtade från Ladbrokes

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida